• fu'a

Togafitiga vevela mo vaega masini CNC

A'oa'o pe fa'afefea ona fa'aogaina togafitiga vevela i le tele o u'amea e fa'aleleia atili ai mea fa'aletino autu e pei o le ma'a'a, malosi ma le fa'aogaina.

Folasaga
E mafai ona fa'aoga togafitiga vevela i le tele o u'amea u'amea e fa'aleleia atili ai mea fa'aletino autu (fa'ata'ita'iga ma'a'a, malosi po'o le fa'aogaina o masini).O nei suiga e tupu ona o suiga i le microstructure ma, o nisi taimi, o le vailaʻau o mea.

O na togafitiga e aofia ai le faʻamafanafanaina o uʻamea uʻamea i (masani) vevela ogaoga, sosoo ai ma se laʻasaga malulu i lalo o tulaga faʻatonutonu.O le vevela o le mea e faʻamafanafana i ai, o le taimi e teu ai i lena vevela ma le tau malulu e matua aʻafia uma ai mea faʻaletino mulimuli o le uʻamea uʻamea.

I totonu o lenei tusiga, matou te toe iloiloina togafitiga vevela e talafeagai i le faʻaaogaina o uʻamea uʻamea i le CNC machining.I le faʻamatalaina o le aʻafiaga o nei faʻagasologa i meatotino o le vaega mulimuli, o lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e filifili le mea saʻo mo au talosaga.

O afea e fa'aaoga ai togafitiga vevela
O togafitiga vevela e mafai ona faʻaogaina i uʻamea uʻamea i le faagasologa o le gaosiga.Mo vaega masini CNC, o togafitiga vevela e masani ona faʻaaogaina pe:

A'o le'i fa'aogaina le CNC: Pe a mana'omia se fa'avasegaina o se u'amea u'amea e faigofie ona maua, o le a fa'ameamea sa'o e le 'au'aunaga a le CNC ia vaega mai na mea fa'asoa.E masani lava o le filifiliga sili lea mo le faʻaitiitia o taimi taʻitaʻia.

A maeʻa le faʻaogaina o le CNC: O nisi togafitiga vevela e faʻapupulaina ai le maaa o mea pe faʻaaogaina e fai ma faʻamaeʻa laasaga pe a uma ona fai.I nei tulaga, o le togafitiga vevela e faʻaaogaina pe a uma le masini CNC, ona o le maualuga o le maaa e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o se mea.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻataʻitaʻiga masani lea pe a CNC masini meafaigaluega vaega uamea.

Togafitiga vevela masani mo mea CNC
Fa'amuta, fa'ate'a ma fa'afefe
O le fa'afefeteina, fa'afefeteina ma le fa'amama avega uma e aofia uma ai le fa'avevelaina o le u'amea u'amea i se vevela maualuga ma le fa'amalieina mulimuli ane o mea i se saoasaoa fa'agesegese, e masani lava i le ea po'o le ogaumu.E eseese i latou i le vevela o mea e faʻamafanafanaina ma i le faasologa i le gaosiga o gaosiga.

I le fa'afefeteina, e fa'avevela le uamea i se vevela maualuga tele ona fa'alili malie lea e maua ai le microstructure mana'omia.E masani lava ona fa'aoga le fa'ameamea i u'amea uma pe a uma ona fai ma a'o le'i faia se isi gaioiga e fa'amaluluina ma fa'aleleia atili ai le fa'aogaina.Afai e le o faʻamaonia se isi togafitiga vevela, o le tele o vaega masini CNC o le ai ai mea totino o le setete faʻafefe.

O le faʻamalologa faʻamalosi e aofia ai le faʻamafanafanaina o le vaega i le maualuga o le vevela (ae maualalo ifo nai lo le faʻafefe) ma e masani ona faʻaaogaina pe a maeʻa le masini CNC, e faʻaumatia ai le mamafa o totoe na faia mai le gaosiga o gaosiga.O le auala lea e gaosia ai vaega o lo'o iai mea fa'ainisinia.

O le fa'afefeteina foi e fa'amafanafanaina ai le vaega i le vevela e maualalo ifo nai lo le fa'afefeteina, ma e masani lava ona fa'aaogaina pe a uma ona tineia (silasila i le vaega e sosoo ai) o u'amea vaivai (1045 ma A36) ma u'amea u'amea (4140 ma le 4240) e fa'aitiitia ai lo latou ma'ale'ale ma fa'aleleia atili le fa'atinoina o galuega.

Tinei
O le tineia e aofia ai le faʻamafanafanaina o le uʻamea i se vevela maualuga, sosoo ai ma se laasaga faʻafefe vave, e masani lava i le fufui o mea i totonu o le suauʻu poʻo le vai pe faʻaalia i se tafe o le ea malulu.Fa'amalo vave "loka-i" suiga i le microstructure e oʻo i le meafaitino pe a vevela, e maua ai vaega e matua maualuga le maaa.

O vaega e masani ona tineia o se laasaga mulimuli i le gaosiga o le gaosiga pe a uma le CNC machining (mafaufau i tagata fai uʻamea o loʻo togiina o latou lau i totonu o le suauʻu), ona o le faʻateleina o le maaa e sili atu ona faigata ai le masini.

u'amea meafaigaluega e tineia pe a uma CNC masini e ausia ai lo latou tulaga maualuga maualuga maaa.E mafai ona fa'aogaina se faiga fa'afefe e pulea ai le ma'a'a e maua.Mo se faʻataʻitaʻiga, Meafaigaluega uʻamea A2 o loʻo i ai le maaa o le 63-65 Rockwell C pe a uma ona tineia ae mafai ona faʻafefe i se maʻaʻa mai le 42 i le 62 HRC.O le faʻafefeteina e faʻaumiina ai le ola tautua o le vaega, aua e faʻaitiitia ai le brittleness (o taunuʻuga sili e maua mo le faigata o le 56-58 HRC).

Fa'amalo o timuga (matua)
O le fa'ama'a'aina o timuga po'o le matua o ni faaupuga e lua e masani ona fa'aaoga e fa'amatala ai le faiga lava e tasi.O le faʻamaʻaʻaina o timuga o se faʻagasologa e tolu laasaga: o le mea e muamua faʻavevela i le maualuga o le vevela, ona tineia lea ma faʻamaʻaʻaina i lalo ifo o le vevela mo se taimi umi (matua).O le mea lea e mafua ai ona faʻamavaeina ma tufatufa faʻatasi elemene uʻamea lea na muamua foliga mai o ni vaega tuʻufaʻatasiga eseese i totonu o le matrix uʻamea, i se auala tutusa e faʻafefe ai le suka tioata i le vai pe a vevela le vaifofo.

A maeʻa le faʻamaʻaina o timuga, o le malosi ma le maʻaʻa o uʻamea uʻamea e matua faʻateleina.Mo se faʻataʻitaʻiga, 7075 o se alumini alumini, e masani ona faʻaaogaina i le alamanuia aerospace, e gaosia ai vaega o le malosi faʻamalosi e faʻatusatusa i le uamea, ae e itiiti ifo i le 3 taimi le mamafa.

Mea Fa'ama'a'a & fa'ama'a
O le fa'ama'a'a o mea o se aiga o togafitiga vevela e i'u ai i vaega e maualuga le ma'a'a i luga o latou mata, a'o mea o lo'o vaseina e tumau pea le malu.E masani ona sili atu lenei mea nai lo le faʻateleina o le maaa o le vaega i lona voluma atoa (mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le tineia), ona o vaega faigata e sili atu ona maʻaleʻale.

Carburizing o le mea sili ona taatele-maaa togafitiga vevela.E aofia ai le faʻamafanafanaina o uʻamea vaivai i totonu o se siʻosiʻomaga e maua ai le carbon ma le tineia mulimuli ane o le vaega e loka ai le carbon i le matrix uʻamea.O lenei mea e faʻateleina ai le maaa o luga o uʻamea i se auala tutusa e faʻapupulaina ai e le anodizing le maaa o luga ole alumini alumini.


Taimi meli: Feb-14-2022