• fu'a

Talosaga Fou mo Tiute Tete'e ma Fa'asagatau i luga o nisi o oloa La'au Tin mai Kanata, Saina, Siamani, Netherlands, Korea, Taiuani, Turkey ma Peretania |Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP

I le aso 18 o Ianuari, 2022, na tuʻuina atu ai e le au gaosi oloa i totonu o le atunuʻu se talosaga i le US Department of Commerce (DOC) ma le US International Trade Commission (ITC) e tuʻuina atu se lafoga anti-dumping (AD) i Korea i Saute, Taiwan, Turkey ma le United Kingdom. , ma le fa'atupuina o tiute fa'asagatau (CVD) i le fa'aulufale mai o ia oloa mai Saina.O lo’o iai nei le fa’atonuga e fa’atatau i le fa’aulufale mai o lea lava oloa mai Iapani, lea ua silia i le 20 tausaga o fa’atulafonoina.
O oloa faaulufale mai o oloa puipuia mai nei atunuu i totonu o le Iunaite Setete i le tausaga faakalena 2021 e tusa ma le $1.4 piliona, ua siitia i le $1.9 piliona i le va o Ianuari 2022 ma Setema 2022. O lea la, o le tau o fefaʻatauaʻiga o loʻo aofia i nei talosaga e mafai ona avea lenei ma se tasi o AD/CVD sili ona tuʻufaʻatasia. su'esu'ega na fa'alauiloa i nai tausaga talu ai.
O tagata talosaga e aofia ai Cleveland-Cliffs Inc. ma United Metals, Paper, Timber, Rubber, Manufacturing, Energy International, United Industrial and Service Workers (USW).E tusa ai ma le talosaga, Cleveland-Cliffs o le fale gaosi tinplate i West Virginia, ma o le USW o loʻo fai ma sui o tagata faigaluega i faleoloa tetele uma.O le talosaga o loo taʻua ai isi tagata fai apa i totonu o le atunuu-US Steel ma Ohio Paint-e leai se tasi oi latou na faia se tulaga faalauaitele i luga o le talosaga.
I lalo o le tulafono a Amerika, e mafai e se pisinisi i totonu o le atunuu (e aofia ai ma tagata faigaluega i lena pisinisi) ona talosaga i le malo e amata se suʻesuʻega e tetee atu ai i le lafoaia o oloa i le tau o oloa mai fafo e iloa ai pe o loʻo faʻatau atu na oloa i le US i se tau e le talafeagai (ie " Aiga”).alamanuia foi.E mafai ona talosagaina se su'esu'ega i ni fesoasoani tau tupe ua tu'ua'ia na tu'uina atu e se malo i fafo i se tagata gaosi oloa o lo'o ufiufi.Fa'amauina o pisinisi i totonu o le atunu'u ua afaina po'o manu'a ona o le fa'aulufaleina mai o le oloa.Afai e leai se fa'amata'u o ia fa'aleagaina, o le a tu'uina atu e le DOC ni tiute e tetee atu i le lafoa'i po'o ni tiute fa'asagatau i luga o le oloa.
Afai e tuuina mai e le ITC ma le DOC se faaiuga lelei muamua, o le a manaomia e le au faaulufaleina mai Amerika ona totogi se tinoitupe teu i le aofaiga o tiute e tetee atu i le lafoaia ma/po o tiute faafeagai i oloa faaulufale mai uma o oloa agavaa e faaulufale mai i luga po o le maea ai o le aso na lomia ai le DOC. .uluai faaiuga.E ono suia togi muamua AD/CVD ile DOC mulimuli pe a mae'a su'esu'ega mea moni, iloiloga ma a'oa'oga.
E talosagaina e le Tagata talosaga le lautele o suʻesuʻega o loʻo i lalo, lea e atagia mai ai le faʻamatalaga o loʻo i ai nei o le lautele o poloaiga mo nisi mea faʻapipiʻi mai Iapani:
O oloa i nei su'esu'ega o mea fa'apipi'i fa'apipi'i apa fa'apipi'i i apa, chromium po'o chromium oxide.Ua ta'ua o le u'amea uamea e ufiufi i apa.O oloa ta'ai mafolafola e ufiufi i le chromium po'o le chromium oxide e ta'ua o le u'amea e leai se mea po'o le electrolytically chromium-plated sila.O le lautele e aofia uma ai oloa tinplate o loʻo taʻua, e tusa lava po o le a le mafiafia, lautele, foliga (coil poʻo le laupepa), ituaiga faʻapipiʻi (electrolytic poʻo isi), pito (tipi, e leʻi tipiina poʻo faʻatasi ai ma isi gaioiga, e pei o le serrated), mafiafia faʻapipiʻi, maeʻa luga., fa'ama'a'a, fa'apipi'i u'amea (apa, chromium, chromium oxide), fa'ama'a'a (ta'ito'atasi pe fa'alua) ma fa'apipi'i palasitika.
O oloa uma e fa'atatau i se fa'amatalaga fa'aletino tusitusia o lo'o i totonu o le lautele o le su'esu'ega se'i vagana ua fa'a'esea fa'apitoa.....
O oloa o lo'o a'afia i nei su'esu'ega o lo'o fa'avasegaina i lalo o le Fa'asologa o Fa'asologa o Fa'asologa o Fa'asologa a le Iunaite Setete (HTSUS) i lalo o ulutala HTSUS 7210.11.0000, 7212.50.0000, ma i le tulaga o u'amea u'amea 7225.99.0090 ma le 7226.99.0180 lalo ulutala HTSUS.A'o tu'uina atu ulutala mo le fa'afaigofie ma fa'amoemoega fa'ale-aganu'u, e taua tele le fa'amatalaga tusitusia o le lautele o le su'esu'ega.
O le lautele o loʻo aofia ai foʻi se faʻamatalaga auʻiliʻili o nisi o oloa e leʻi aofia ai i le lautele o le suʻesuʻega poʻo na faʻaalia manino mai ai.
Pepa Fa'aopoopo 1 o lo'o i ai le lisi o tagata gaosi oloa mai fafo ma fa'atau atu oloa apa o lo'o ta'ua i totonu o le talosaga.
Fa'aopoopo 2 o lo'o lisiina ai tagata fa'aulufaleina mai i le US tinplate o lo'o ta'ua i le talosaga.
O le DOC e masani ona fa'ae'eina nei fua faatatau o le lafoa'i i luga o tagata fa'atau oloa e le o galulue fa'atasi ma le su'esu'ega.
O le Iunaite Setete na faʻaulufaleina mai le aofaʻi o le 1.3 miliona tone pupuu o oloa i le 2021, e tusa ai ma faʻamaumauga aloaia a le US import statistics, faʻatasi ai ma Siamani ma Netherlands o loʻo faʻamauina le lua tele o sea o nei oloa.I le 2021, o oloa faaulufale mai mai nei atunuu uma e tusa ma le 90% o oloa uma e gaosia mai i totonu o le ipu e aumai e le Iunaite Setete.
I le 2021, o le tau o oloa autu e aumai mai nei atunuu e fitu o le a tusa ma le US $ 1.4 piliona.E pei ona taʻua i luga, o lenei tau e siitia i le toetoe lava $ 1.9 piliona i le vaega o le tausaga mai Ianuari 2022 ia Setema 2022.
E tusa ai ma nei voluma taua ma tau, o nei tusi talosaga e sili atu le a'afiaga tau fefa'ataua'iga nai lo le tele o talosaga AD/CVD na fa'aulu i tausaga talu ai nei.
Fa'asalaga: Ona o le natura lautele o lenei faʻafouga, o faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu iinei atonu e le faʻaaogaina i tulaga uma, ma e le tatau ona faʻatinoina e aunoa ma se fautuaga faʻapitoa faʻaletulafono e faʻatatau i lou tulaga patino.
© Akin Gump Strauss Hauer & Feld LLP var today = new Date();var yyyy = today.getFullYear();document.write(yyyy + ” “);
Copyright © var today = aso fou();var yyyy = today.getFullYear();document.write(yyyy + ” “);JD Ditto LLC


Taimi meli: Feb-21-2023